Без категория

Ревю на Покривни палатки James Baroud

Ревю от RoofTopTent Guide

Монтаж

Ненадминатото предимство на всяка твърда покривна палатка е моменталното отваряне и тази покривна палатка на James Baroud не е изключение. Отнема по-малко от минута, за да отключите задните и предните скоби и да натиснете капака нагоре, оставяйки газовите стойки да си свършат работата. Просто се уверете, че след това няма да забравите да заключите подпорите в палатката , преди да заспите, или палатката няма да бъде толкова удобна и стабилна.

Затварянето на палатката на James Baroud е също толкова лесно. Освобождавате подпорите, за да ги отключите, след това излизате и дърпате една от гумираните ремъци, за да затворите палатката. След като сте сигурни, че стените на платното са прибрани вътре, издърпвате капака здраво на място и закрепвате скобите.

Първоначалната инсталация на палатка също не представлява трудност, тъй като целият необходим хардуер идва с нея и можете да я монтирате на повечето автомобилни покривни релси. Вижте ръководството с инструкции, ако не сте сигурни как правилно да закрепите палатката на покрива.

 
 

Размер и тежест

Най-популярните модели покривни палатки на James Baroud се предлагат в два размера, подходящи за двама или трима възрастни. Нашият Evasion Evolution беше стандартен размер с външно 204 см на 143 см и вътрешно пространство от 198 см на 140 см. В транзитен режим палатката е висока само 33 см, а когато е настроена за къмпинг, вътрешната височина от 98 см осигурява достатъчно място за сядане, дори ако сте висок над 183см. Благодарение на използването на полимери от фибростъкло вместо метал или ABS, палатката тежи само 60 кг, което я прави една от най-леките покривни палатки с твърд корпус и най-лесната за монтиране.

Версията XL на Evasion е малко по-широка и по-дълга, по-подходяща за семеен къмпинг. По-голямата палатка е с ширина 162 см и дължина 226 см с тегло 66 кг. Височината на XL версията е същата като стандартната.

Материали

Висококачествените, издръжливи материали, използвани за най-малките части, правят цената на покривната палатка на James Baroud толкова висока, колкото е. От една страна, капакът не е вашият обичаен ABS или дори лека алуминиева сплав. Вместо това долната и горната част на корпуса са изработени от подсилено полиестерно стъкло и покрити с Gelcoat, поддържайки теглото надолу, без да жертвате здравината на палатката.

Страничните стени са от алуминизирана тъкан, която отразява UV светлината без протриване и е 100% водоустойчива благодарение на водоустойчиво покритие. През цялото време платното е дишащо и устойчиво на разкъсване. Дори мрежестите капаци на седемте отвора са супер здрави, така че няма шанс за износване, както виждате в повечето покривни палатки на други производители.

Защита от метеорологични условия

Ако обичате да къмпингувате целогодишно, не можете да сбъркате с тази покривна палатка. През горещите летни месеци осигурява много добра циркулация на въздуха благодарение на 360° панорамни прозорци и свънчевият венттилатор. Може също толкова лесно да издържи на пролетните бури и няма да се притеснявате за шума от вятъра, тъй като дори циповете се предлагат с гумени курсори, за да предотвратят досадното тракане.

Можем също да се съгласим с ревютата на покривните палатки на Джеймс Баруд, които твърдят, че палатката остава топла през мразовитите нощи. Разбира се, допълнителен слой изолация няма да е зле, но струва допълнително и не е необходим, освен ако не планирате пътуване до Арктика. В повечето случаи затварянето на всички отвори беше достатъчно, за да ни държи топли през нощта.

Удобства

Подобно на други покривни палатки James Baroud Evasion е изпълнена с хубави малки щрихи, които правят нашите къмпинг пътувания по-уютни от всякога. Вземете място за съхранение: има много малки джобове по стените и огромна мрежа на тавана, за да държите всичко под ръка и добре организирано. И не е нужно да се притеснявате за осветлението. В цената е включена акумулаторна LED лампа с кокетна велкро поставка.

Една от основните причини да закупите покривната палатка на James Baroud е отличната вентилационна система, която няма да намерите при никоя друга марка. Покривът е оборудван със слънчев вентилатор, който помага за премахване на конденза през студените нощи. Той е устойчив на течове и не се нуждае от източник на захранване, което е страхотно. Два прахоустойчиви странични вентилационни отвора позволяват на въздуха да циркулира при транспортиране.

Матракът е 75 мм плътна мемори пяна, която е удобна, въпреки че може да се възползва и от горнище. За щастие палатката има достатъчно място в транзитен режим, за да запази леглото ви подредено, възглавниците и стълбата вътре, осигурявайки първокласно усещане.

Заключение

Бяхме настроени да направим този преглед на покривната палатка James Baroud обективен и безпристрастен, но няма никакви недостатъци на Evasion. Това е технологично чудо, предназначено да направи вашето овърлендинг преживяване възможно най-безпроблемно. Използваните най-съвременни материали, интелигентните дизайнерски решения, както и 360° панорама от огромните прозорци си заслужават цената. Като се има предвид, че палатката, произведена в ЕС, идва с ненадмината петгодишна гаранция, нито един друга марка не може да изпревари James Baroud в нашите ревюта.

Back to list

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *