Защо България е подходящата страна за провеждане на винен тур?

Когато става въпрос за провеждане на винен тур, малко са страните с по-значителен потенциал от България. От популярността на виното и дългогодишните традиции по отношение на неговото производство през наличието на чудесни дестинации в почти всички региони до възможностите винен туризъм да се практикува през цялата година. Ето малко повече информация по темата защо България е подходящата страна за провеждане на винен тур:

Вижте повече:
 1. Винен тур 1

  Винен тур - Научете повече!

  Защо България е подходящата страна за провеждане на винен тур: Дългогодишни традиции във винопроизводството - винопроизводството на територията на България води своето начало от Античността. Има данни за това, че древното население по тези земи е правело варианти на днешната напитка още 4000 години преди Христа. Развитието на винопроизводството се засилва през Тракийския период и продължава уверено по времето на Първата, Втората и Третата българска държава. Така че един качествен винен тур би могъл да ви запознае с доста богатата и интересна история на българското винопроизводство и да ви разкрие факти, за които въобще не сте подозирали.

 2. Защо България е подходящата страна за провеждане на винен тур: Отлично качество – почти всеки чужденец, опитал българско вино, ще потвърди, че то е с отлично качество. Това се дължи от една страна на чудесните сортове грозде, отглеждани на територията на страната, които неизменно са основна тема във всеки винен тур. От друга, качеството на българското вино е заслуга и на висококвалифицираните специалисти, работещи в местните винарни. Винарни, които са носители на редица международни награди и отличия, и са доказали, че не правят никакви компромиси с качеството и вкуса на тази толкова любима напитка. Избирайки подходящия винен тур, ще имате възможност да посетите част от тези реномирани винарни.
 3. Защо България е подходящата страна за провеждане на винен тур: Наличие на чудесни дестинации в почти всички региони – в почти всички региони на България са налице чудесни дестинации, които биха могли да се посетят в рамките на един винен тур. На територията на Тракийската низина се отглеждат повечето червени сортове грозде, Югозападният район е популярен с реномираните си изби, произвеждащи вина като Мерло и Каберне Совиньон, Дунавската равнина също е дом на редица сортове грозде и на единствения в България музей на виното. В която и посока да се отправите на винен тур, няма да сгрешите.
 4. Защо България е подходящата страна за провеждане на винен тур: Възможност за практикуване през цялата година – на винен тур можете да отидете на практика през цялата година. Независимо в рамките на кой годишен сезон се провежда, всеки един винен тур би могъл да покаже редица интересни неща на туристите. От пътуване до площи с отглеждани различни сортове грозде през посещение на винарна и научаване на повече за производствения процес до участие в културни събития, комбиниращи вино, вкусна кухня и местни традиции. Просто изберете този винен тур, който отговаря в максимална степен на интересите и предпочитанията ви, за да останете напълно удовлетворени.

Какви преимущества бихте могли да получите от посещението на винен тур?

Винен тур 2

Винен тур от Balkan Overlanding!

Посещението на винен тур би могло да донесе множество преимущества за вас като потребители. Вижте няколко примера за подобни преимущества от посещение на винен тур:

 • преимущества от посещение на винен тур: опитване на първокласни и редки сортове вина – дегустацията на вино е едно от най-големите удоволствия за участниците във винен тур. Подобни събития се използват от всяка една винарна, за да рекламира тези свои продукти, които са уникални и я отличават от конкурентите.
 • преимущества от посещение на винен тур: научаване на полезна информация за производството на вино – в рамките на качествения винен тур ще получите голямо количество полезна информация за процеса по производство на вино. Може би и вие самите притежавате опит в правенето на вино и искате да развиете още повече знанията и уменията си? Или пък просто бихте желали да научите детайли за това как се създава любимата ви напитка. И в двата случая записването за винен тур е отлично решение.
 • преимущества от посещение на винен тур: получаване на идеи за перфектните съчетания между вино и храна - прецизно организираният винен тур ще включва и идеи и съвети от страна на експерти за това как да се постигнат перфектните съчетания между вино и храна. Истината е, че за всеки един тип храна, независимо дали става въпрос за месо, за салата или пък за десерт, си има подходящи сортове вино. Така че посещението на винен тур е напълно възможно да направи вашите семейни вечери или събирания с приятели значително по-вкусни и приятни.
 • преимущества от посещение на винен тур: запознаване с нови и интересни хора – и като споменахме приятелите, в рамките на един винен тур бихте могли да си създадете редица нови такива. Хора, които имат сходни интереси и вкусове като вашите, с които ще си паснете като енергия и виждане за живота. Хора, с които ще създадете дълготрайни връзки, продължаващи години наред, а защо не и за цял живот.

Винен тур от Balkan Overlanding

Винен тур 3

Винен тур - Свържете се с нас!

Доверявайки се на екипа на Balkan Overlanding, вие ще си осигурите посещение на първокласен винен тур. На винен тур, който се отличава с прецизно подредена програма и ви предлага множество интересни активности и забавления. На винен тур, който е напълно съобразен с вашите интереси и предпочитания, и ще ви предостави точно търсените от вас преживявания. Винен тур на достатъчно конкурентна и съобразена с финансовите възможности на средностатистическия потребител цена. При желание за записване за организиран от Balkan Overlanding винен тур, не се колебайте да се свържете с екипа ни по телефон или имейл. Ние с радост ще ви разкажем за нашите актуални оферти за винен тур и ще ви помогнем да изберете тази, която би ви удовлетворила в пълна степен.